Friday, 13 November 2015

Trick Untuk Cantik Dalam Beberapa Saat. Confirm Berjaya! haha

Uollss!! Aku nak share something. Like seriously I need to share sebab aku rasa benda ni best sangat! Haha

Dulu-dulu yang memang dah lama giler la, zaman study la kiranya, aku ni penggemar krim-krim kecantikan jugak. Masa tu zaman BB cream tengah meletop kat pasaran. Tak lepaskan peluang, aku pun beli dan pakai jugak. 

Tak kisah la muka berminyak se-tong pun tetap nak pakai sebab benda tengah in kan. Haha. Masa tu memang berkawan baik dengan oil blotters. Pernah try a few brands, tapi ends up buat conclusion sendiri yang kalau pakai BB, CC or pape jenis cream memang muka akan semulajadi berminyak. Aku buat conclusion camni sebab dah try a few brands la masa tuh. Noob. Haha

Dah start kerja, dah tak berapa rajin nak berkrim muka bagai. Just finished the look dengan 3 step asas (cleanser, toner, moisturiser) dan terus pakai bedak. Bedak pun loose powder je. Luckily aku bukan jenis yang berjerawat bagai, tapi aku ada freckles which sebenarnya agak obvious jugak. Thats explain why masa dulu-dulu aku rajin nak pakai cream sebab nak tutup benda tu la -___-

Then last year, pernah try beli balik foundation. Kali ni betul-betul foundation la bukan BB cream ke whatever. Beli brand femes ames jugak la time tu. Ends up aku buang. Satu sebab rosak. Satu lagi sebab aku tak pakai. Pakai beberapa kali aku rasa macam tak best sebab rasa tebal sangat kat muka, then berminyak, then melekit, then melekat kat tudung. Haha

Tapi perempuan memang tak pernah serik dengan barang mekap. Tahun ni aku gigih balik usha benda apa yang aku boleh beli dan cuba. Kihkihkih. 



Terujaaaaaa!!! Sebab dah lama teringin nak beli. Mwahaha


Packaging dia cantik! Botol tu slim je memang senang nak selit mana-mana if travel. Tak makan ruang langsung.


Yang aku pakai ni colour Natural. Trust me, sebanyak ni je kau perlukan untuk cover satu muka. Ni pun aku rasa berlebih kat muka aku. haha. Senang nak bajet sebab kau picit satu pam je dia keluar sebanyak ni which cukup untuk sekali penggunaan. Takdelah kau membazir tak tahu nak picit sebanyak mana nak pakai kan. Hiks!


Nampak? Nampak? Kan? Haha. Yang sebelum tu masa lepas pakai cleanser, toner and moisturiser. Freckles everywhere. Pores pun jelas -___- . Tskkk

Selepas, pakai BB Cream Seqy Beauty je pun. Tiba-tiba wajah jadi cerah. Kan? Tak tipu, bukan camera effect pun. Haha. And freckles and pores dah less obvious. I like it!

Tekstur BB cream ni memang ringan giler. Senang nak apply sebab dia cair je. Compare to BB cream lain yang aku penah try, yang ni memang super best! Sebab dia senang nak apply, tak melekit, tak fake! hahaha. Faham tak bila kau pakai pape dia macam buatkan muka kau tebal 14 inci yang memang obviously fake giler tu. BB cream ni memang tak ok. Nampak natural je. And dia enhance kulit korang nampak lagi fresh and cantik. Sangat sesuai untuk orang yang tak suka mekap tapi still nak nampak cantik. Kihkihkih

Dan ni compare BB cream Seqy Beauty sebelum and selepas pakai bedak.

Gambar sebelah kanan tu lepas dah siap pakai bedak. Bedak nampak lagi smooth. Suka sangat! 
Pakai keluar, dan hasil dia memang puas hati sebab tahan lama. Keluar pagi, balik petang, muka sikit pun tak melekit even dah berpeluh. Tak berminyak!! Lepas tu takdelah bercapuk ke apa. Makin cantik ada la. Kahkahkah.

Kesimpulannya, korang pun patut cuba BB Cream Seqy Beauty ni! Super best! Kalau nak cantik dengan mudah dan cepat, memang WAJIB beli! haha. Sebab aku rasa sangat berbaloi kualiti produk dengan harga dia. 

Nah,

Untuk yang nak info lebih lanjut boleh klik sini. Boleh baca segala testimoni bagai.

Untuk yang nak beli direct boleh klik sini. Servis pantas.

Nak lagi up to date sila follow instagram diorang kat sini.

Ataupun jenis tak reti sabar boleh contact diorang terus untuk order 011-2107 6726. Sila whatsapp laju-laju order. haha

1 comment:

  1. Watsap 0173945948 utk COD area #putrajaya #cyberjaya #portdickson #posseluruhmalaysia #freepos #freegiftpintudung utk pembelian lebih dari satu produk dan Butik Vendor : butik #thepopulous, seksyen 8, bangi, #popdonnabangi, seksyen 9, bangi, #sistersvendeur, PD Waterfront, Port Dickson (sblh Pizza Hut) dan #sarraydhyya (alam avenue 2, seksyen 16 shah alam berdktan Pusapakom/JPJ padang Jawa) #Hudsiedaisy (next to UITM Seremban 3) (tester bbcreamsqb disediakan) FB Page : Estrella Muslimah

    ReplyDelete