Saturday, 24 January 2015

Pregnangcy Story : Final Trimester :-)


Hello, I'm in my third trimester dah. Alhamdulillah.
Hopefully everything goes well nanti.

Sekarang ni posisi baring adalah posisi yang paling tak selesa sekali! Pusing kanan pusing kiri sampai ke sudah tak jumpa spot yg selesa. Sakit pinggang, sakit belakang tu tak payah cerita la. Ha, kaki pon makin cepat lenguh.

So far aku dah gain weight about 10kg. Banyak tu T___T. Cemana tah nak kurus nanti. Huhu

Ramai yang pesan nanti masa pantang berbengkung jangan culas kalau nak dapat badan sebelum pregnant balik. Btw target aku bukan badan sebelum pregnant, tapi badan masa diploma. Mampu? Bahahaha

Well, we will see cemana. Now tengah fikir-fikir set berpantang yang bagus. Banyak sangat set kat pasaran. Aku pening! Dalam kepala sekarang antara Tanamera or Nona Roguy. Masing-masing ada pro and cons. Alangkah bagus kalau uolls pun boleh tolong bagi review. Hehe.. And of course set berpantang Shaklee still akan aku ambik cuma tak full.

Cerita pasal baby pulak, sekarang kan dah kena start kira pergerakan dia. Tapi aku ni kan busyyyyyyyyy je memanjang kat ofis so memang selalu termiss. Takde la aku kira betul-betul, tanda pon tak penuh. Haha! Tapi aku agak-agak baby aku memang cukup 10 pergerakan dalam 12 jam tu. 

Oh ye, kuat betul la dia menendang sekarang. I don't know apa dia buat kat dalam tapi berombak perut aku ni. Kalau perhati memang nampak la bergerak-gerak perutnya. Haha! Aku selalu terlepas nak record, hopefully sempat tunjuk kat daddy dia cemana perangai dia dalam perut. Kikiki :p

Apa motif cerita ni? Sekadar isi masa bosan aku la kot tengok cerita sopeah jin yang tah pape kat TV3 ni. Oklah, bye.

1 comment:

  1. Kejap je kan masa berlalu. Kite pon skang ni aduhai mmg tak larat tapi bawa2 juga kaki ni melangkah.

    Kite skang nak duduk sangat tak selesa. Asyik nak baring je. Ngiring ke kanan je yg selesa. Baby plak asyik tendang2. hihi. Kepala kat bawah dah. Kaki dia la duk kuit2 mak dia.

    ReplyDelete