Wednesday, 12 November 2014

Pregnant


Yes, I'm pregnant. Teeeheee

Masa karang entry ni, aku dah dalam second trimester of my pregnancy journey. Rasa lambatnyaaaaaaa masa berlalu. Kenapa orang cakap kalau pregnant rasa sekejap je? Haha.. Mungkin perangai tak tau sabar aku ni tak dapat dibendung 😜. Kalau boleh nak harini pregnant, minggu depan baby dah keluar dari perut. Bahahaha. Melampau! 

Btw, entry review kahwin pun aku belum buat lagi tiba-tiba dah update pasal pregnant. Ishh.. Dahsyat sungguh kemalasan. Patut la tak boleh jadi blogger 😜.

Pasal pregnancy ni, alhamdulillah lepas masuk bulan ke-6 kami nikah, aku disahkan hamil. Sebenarnya awal-awal tu family planning lah kengkonon. Tapi beberapa lama lepas tu atas faktor tertentu maka aku rasa, ok takpelah boleh la kalau nak ada baby pon. Boleh camtu? Bahaha..

Alhamdulillah rezeki kami, 10/6/14 masa aku buat pregnancy test sendiri kat rumah, result keluar positif!!

Terus laju-laju panggil husband aku tengok. Reaksi dia masa ni? Hmmm aku rasa dia dah expect. Haha! Nampak la reaksi dia tapi takdelah drama sangat pun. Aku yang drama lebih. Haha. And dia laju-laju snap photo nak send kat group family. 

It was a beautiful morning. Walaupun kteorang memang expected dengan result ni, tapi macam terkejut la jugak bila keluar double line tu. Yelah, kadang-kadang period aku ni bukan menentu sangat. Memang every month ada tapi selalu tak tentu tarikhnya.

Kemudian bermula la drama berendam air mata bagai. Dengan ayat-ayat doktor yang agak mengguris hati bakal ibu (cewahhhh :p), padahal doktor bagi ayat yang buat aku tertanya-tanya betul ke aku pregnant? haha! Nanti aku continue in next entry. Sebab yang ni pun dah karang lama tapi tak siap-siap. Whatever lahh.. hahaha

Ok, bye.


6 comments:

  1. Alhamdulillah yeah. Actually saye pon pregnant juga tapi tak pernah publish di blog lagi hehehe. Kalau komen2 kat orang je kekadang cite pasal pregnant, baru sy komen pregnant hehe, Ingat lepas baby kluar saye cite kat blog kihkih. Saye dah 6 bulan dah. tinggal 3. Berdebar gegila ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. baby saya lambat sebulan lebih sikit je dari eka. wah, sebaya la anak kita nanti ye.. btw, good luck eka! saya pon berdebar ni :D

      Delete
    2. ha ah la sebaya la anak kite nanti hikhik. kan. debar sangat awak. nanti apa3 boleh la kita share. kita ada buat blog pregnancy journey kita, situ la kita duk update pasal pregnant kihkih. awak mabuk teruk x ritu.

      Delete
    3. ada blog lain ke? nanti sy visit! bagi la link.. hehe.. saya takde mabuk2 pun.. pening, muntah, semua takde. pernah la 2 kali muntah tapi tu pun sebab terlebih makan kot :p alhamdulillah sebab rasa pregnancy ni smooth je..

      Delete
    4. yup nanti kita bagi hehe. untungla takde. hehe. kite awal2 dlu teruk gak. tak leh masuk nasik langsung. alah pada bau2. tapi tak lama. sampai 16 weeks lepastu okey dh skang. sweet moment kadang rasa rindu nak muntah la hahaha

      Delete
  2. Tahniah.. due date kite mungkin lebih kurang sama...

    ReplyDelete