Thursday, 17 April 2014

Solusi kepada Masalah Gastrik

Salam & Hello :-)

Internet masih tak ada lagi kat rumah!! Jadi aku pun memang boleh tulis kalau curi masa sikit kat ofis.

Korang ada yang ada masalah gastrik? Macam aku, start kena gastrik since sekolah rendah aku rasa. Salah satu faktor, aku jenis malas makan. Lapar macam mana pun mesti tahan sebab malas nak suap dan kunyah! Boleh camtu? bahahahaha.. 

Mak aku kata memang aku sejak dari baby-baby lagi kalau mak aku tak suap, kalau 2 hari tak suap, maka 2 hari jugak la tak makan. Bapakkk arr degil dan kental. haha! Hopefully tak berjangkit kat anak aku nanti :p

Lagi satu sebab aku memilih makan kot. Dulu masa kecik lepas dah tak menyusu badan, aku tak minum susu dah. Aku rasa mak aku cuba macam-macam susu tapi biasa la budak degil, tetap taknak! Maybe tak sesedap susu ibu kot. LOL. 

So masa kecik lepas dah tak menyusu dengan mak, aku just bergantung hidup kat air ribena and air teh bunga. Ikut cerita mak aku la... Patot la suka ribena sampai sekarang terutama ribena mobile! Feel dia lain sikit kalau minum yang mobile tu :p

Jadi dah terjawab la ye macam mana aku boleh dapat gastrik ni kan? Gastrik aku start teruk masa sekolah menengah. Almaklum la duduk asrama makanan tak sedap :p Dulu masa kena gastrik tu memang teruk giler muntah dia memang tak payah cakap la dah tak keluar pape. Hospital Tengku Ampuan Afzan kat Kuantan tu memang tempat mainan aku la tu sebab selalu pergi check up. haha! Pernah la jugak aku masuk wad kecemasan kat Hospital Sultanah Aminah kat Johor tu. Tak ingat la tu time sekolah menengah ke ataupun semester break. Dah lama sangat dah cerita ni. hihi

Gastrik makin ok sikit lepas aku minum jelly gamat. Tak ingat brand apa tapi mak aku yang bagi. Habis berapa botol jugak la. Then, dia mula balik lepas aku dah start kerja. Biasa la stress kan penyumbang gastrik :p Kali ni memang tak mungkin dah la jelly gamat kan sebab company cover medical, jadi sukaaaa sangat la pergi klinik. bahahaha

Then, aku rasa aku patut introduce something yang aku rasa sangat worth to buy! Lepas aku dah cuba beberapa lama, aku rasa orang yang ada gastrik patut try. Korang tau kan aku jual Shaklee. Side effect dari aku selalu duk consume bendalah ni, aku perasan aku dah tak kena gastrik berapa lama dah! Like seriously?! Kalau tak memang sebulan entah berapa kali pergi klinik. hoho


ESP : Energising Soy Protein!
Ni produk pertama aku try lepas aku join Shaklee. Dan of course time tu concern aku bukan untuk masalah gastrik. Aku nak hilangkan PARUT & GEBUkan kulit sebenarnya time aku ambik ESP ni. Biasa la pompuannnnnnn :p :p


And kesan yang aku boleh banggakan kat kulit aku sekarang. Yes, parut jerawat hitam-hitam tu dah takde dah. Alaaaa korang bukan nampak aku cemana kan. Takpe, yang penting aku puas hati. mihmihmih.. Gambar kat atas tu saje nak tunjuk perbezaan lepas dah consume. hihi

Kadang-kadang aku tambah Collagen Powder, juga dari Shaklee untuk kesan optimum kat kulit! 

Eh berbalik kepada cerita gastrik, ESP ni bagi rasa KENYANG yang berpanjangan. Aku just breakfast dengan ESP je pagi-pagi sebab malas kan nak buat breakfast :p Dan Alhamdulillah sampai tengahari aku still ok takde rasa sakit perut ke apa. Aku makan pedas tengahari pun ok. Seriously! Berdasarkan rekod gastrik aku, memang aku rasa ESP ni superbbbb sangat!!!

Dan untuk sesiapa yang tengah diet, memang elok sangat ambik ESP sebab korang boleh contol korang punya nafsu makan. Yelah, sebab ESP kan mengenyangkan. hihi..


 Sesuai untuk semua! Memang dulu aku ambik untuk kulit, tapi secara tak langsung ESP berjaya tingkatkan kesihatan aku (dengan izin Allah la kan). So aku rasa something yang worth to buy untuk yang nak benda yang all-in-one.

ESP alone pun dah ok dah untuk masalah gastrik ni. Tapi korang nak lagi best boleh pairkan dengan OSTEMATRIX.


Ostematrix ni dia KALSIUM. Korang jarang minum susu ok sangat ambik ni. Aku tak makan hari-hari pun. Saje gedik nak cuba dah kata penjual Shaklee yang berjaya :p Function Ostematrix untuk orang gastrik ni dia lebih kurang ubat cair kaler putih yang korang kena minum tu. Ha, option lain boleh ambik ni. hihi

Hebat kan iolls punya promote?? :p Takdelah, aku memang nak share apa aku dapat je. Sebab aku rasa benda ni berbaloi dan dah tolong aku banyak. Maybe korang yang ada gastrik pun nak cuba tapi tak tau nak cuba apa, korang boleh la consider dua benda ni. ESP & OSTEMATRIX

Kalau nak tahu lebih lanjut atau nak beli atau nak ape-ape je lah boleh email aku fiedaredzuan@gmail.com or whatsapp 013-4674616. Aku akan consult korang cara makan lepas korang jadi beli. hihi.. Jangan risau sebab aku dah cuba, sebab tu aku yakin cerita balik :p

Ok, have a nice day!

No comments:

Post a Comment