Friday, 4 April 2014

Our First Movie Date; Captain America - The Winter Soldier :-)

Salam & Hello :-)

Korang dah tengok cerita ni? Macam biasa la aku bukan up to date sangat. Masa semua orang kecoh nak pergi tengok cerita ni on the first day dia keluar, aku rilek je tak tau pape. Tak pasal kena gelak dengan ofismate kengkonon iolls duduk zaman batu tak tau latest movie kat wayang. bahahaha

Sebenarnya macam dah lama jugak tak tengok wayang sama-sama. Last tengok 47 Ronin. Lama tak? hihi.. Sekarang kan rasa macam baik download and tengok movie kat rumah je. Selain jimat (wakakaka), boleh baring sesuka hati sebab rumah sendiri kannnn :p


Meh aku copy paste sikit sinopsis dia kota ada lagi yang belum tengok. Ada ke? Rasanya semua orang dah tengok kot. :p

SYNOPSIS: Two years after the events of The Avengers, Steve Rogers (Chris Evans) resides peacefully in Washington, D.C., struggling to adapt to contemporary society. However, after a S.H.I.E.L.D. compatriot is assailed, Steve becomes entangled in a mystery that may endanger the globe. Together with Natasha Romanoff aka. Black Widow (Scarlett Johansson), Captain America attempts to uncover the growing machination while fending off hired hit men. When the entire scheme is discovered, Captain America and the Black Widow must recruit the aid of the Falcon and soon encounter an unanticipated and powerful adversary; the Winter Soldier.

Review aku : Cerita dia best! Korang pergi tangok tak menyesal punya. hihi.. Berdebar-debar la jugak tengok cerita ni sebab nak tahu apa kesudahan. Penat main teka teki time tengok ni sebab cerita macam tricky sikit. Tapi macam biasa la ada part yang kita dah dapat teka cuma nakkan kepastian je. Sebab nak kepastian tu lah jadi berdebar debar! haha.. Jalan cerita pun takdelah bosan sebab dia ada part yang slow ada part yang gaduh-gaduh semua. Overall ok. Aku bagi 4 bintang out 5! :-)


Mihmihmih movie date la sangat kannn :p 

Ok bye! 
RevieRe

No comments:

Post a Comment