Saturday, 4 January 2014

SME Award 2013

Salam & Hello :-)

Pernah dengar pasal award ni? Aku pernah la jugak dengar tapi tak pernah ambik port pon sebab rasa macam tak terlibat. Haha.. Basically untuk fast moving company la..

Jadi company aku menang untuk kategori agro. Well company aku bukan buat benda bercucuk tanam tu tau tapi buat building untuk farmers! Malas aku nak cerita detail sebab kami punya nature of business ni unik sikit. Ramai orang tak tau kang aku kena explain panjang lebar pulak. bahahaha

It was held at Grand Ballroom, Palace of Golden Horses. Best giler sebab first time dapat masuk sini. Kalau bukan sebab award ni memang tak merasa la aku nak masuk tempat camni kan. hikhik :p


I'm proud to be part of the team. Well, this is my first job lepas aku graduate. Tahun 2014 masuk tahun ketiga aku berkhidmat kat sini. I've learned a lot! 

Kat sini aku belajar jadi seorang yang teliti, belajar berfikir beberapa langkah ke depan pasal akibat dari setiap keputusan yang aku buat, belajar berdikari, work under pressure, belajar memudahkan kerja orang lain jugak bukan semata nak siapkan kerja sendiri je. 

Basically memang banyak sebab bos aku jenis tak kedekut ilmu. Dia train kami bekerja cara dia bekerja. He's a Chinese man so faham-faham la kan.. hehe.. Tapi dia baik! Ini bukan ayat bodek bos hokehh!! hahahaha

Sepatutnya aku nak tulis pasal Palace of Golden horses ni tapi rasa macam malas pulak. Terima la seadanya ye. hikhik

p/s: Entry ni dah lama dalam draft tapi habiskan cara macam ni je lah ye. At least ada memori pasal ni :p



2 comments:

  1. Kalau keje ngan cina banyak keje, tapi dapat belajar byk benda....

    ReplyDelete
  2. @msredcheesecake memang banyak kerja tapi bagus sebab dari tak tahu jadi tahu.. in case kalau kita pindah tempat lain, kita dah ada strength sendiri :)

    ReplyDelete