Tuesday, 28 January 2014

Cerita Pasal Bisnes

Salam & Hello :-)

Haha nak tergelak baca tajuk sendiri :p :p Sebenarnya aku suka je bisnes-bisnes ni. Boleh tambah duit poket. Yelah faham-faham la aku ni mana boleh control nafsu membeli belah. Tapi rasanya ramai perempuan ada masalah macam aku kan? LOL untu diri sendiri.

Sebelum ni aku jual Sheet Mask dari My Beauty Diary. Ada banyak jenis. Depends kau nak untuk apa. Boleh refer blog aku yang ni http://redballoonlovers.blogspot.com/ ataupun Facebook https://www.facebook.com/redballoonlovers . Sukahati la korang nak tengok aku jual apa. semua kat situ. Tapi dah lama tak update sebab tak cukup masa. Lagipun aku bukan gigih sangat kot macam orang lain. Lagi sekali LOL untuk diri sendiri :p :p

Eh tapi STOK SHEET MASK tu masih AVAILABLE tau! In case la kalau korang nak order bagitau la. Aku kasi murah-murah je sebab nak clear stok. Baju-baju tu pulak kena cek dulu lah mana yang available. Untuk sheet mask tu boleh refer blog atau Facebook page untuk benefit bagi setiap jenis mask. 

Anddd kita masuk bab SHAKLEE pulak. Actually aku kemain bercita-cita nak buat satu lagi blog lain untuk Shaklee tu. Tapi disebabkan kesuntukan masa, niat tu terkubur camtu je. So, lepas ni korang faham-faham la kalau aku cerita pasal Shaklee kat sini. haha!

Mesti perasan kan pergi mana-mana pon bersepah orang jual Shaklee. Aku pon naik pening dah ramai sangat SID (Shaklee Independent Distributor) ni. Haha.. Sukahati la korang nak beli kat sape pon janji SID tu boleh GUIDE korang produk mana paling SESUAI dengan korang. Dan jugak ada ILMU macam mana cara makan semua. Lepas tu of course la korang nak tengok harga jugak kan? Haha.. Kalau aku pon memang perkara utama aku tengok memang HARGA la. LOL.

Jadi, aku one of the distributor yang bertauliah (ceyyy angkat bakul nampak :p). Kalau beli dengan aku InsyaAllah aku akan guide korang produk mana paling sesuai, cara makan, pantang larang or whatsoever (if any) dan HARGA super best! Lifetime consultation untuk customer aku sahaja! Ini penting aku nak highlight sebab ramai yang beli kat SID lain pastu tanya aku cara makan semua. Sebab SID yang dia beli tu tak guide macam mana cara makan or whatsoever. Kesian kan macam tu? So untuk elakkan benda macam tu berlaku, mari beli dengan aku! Wakakaka.. mati la kena kutuk macam ni :D :p :p

Contoh set yang ada. Ini contoh sahaja ok. Nanti lah aku update kalau rajin. Bahahaha..


 SET BAJET


SET SKINCARE


SET IBU-IBU



Banyak lagi tapi itu kemudian lah ye. And tak semestinya kena beli full set macam ni. Boleh je beli satu-satu. Korang nak tanya pape boleh email aku fiedaredzuan@gmail.com ataupun whatsapp 013-4674616. Aku sedia menjawab segala pertanyaan korang. haha.. Pasal bisnes je aku layan. Yang nak berkenalan bagai tu aku abaikan. kahkahkah

Ok lah, happy shopping! :-)

P/s : Segala produk yang aku jual memang aku pernah jadi pengguna dulu. Cuba, jatuh cinta, puas hati, baru aku jual. Aku tak jual semata sebab nak jual. Sebab apa guna aku jual kalau aku tak tahu apa yang aku jual kan? So, ini antara yang produk yang aku suka :-)


No comments:

Post a Comment