Sunday, 6 October 2013

Why I Chose Shaklee and Why I Became a Distributor

Bajet mat salleh buat tajuk omputih. haha.. This is a quick update before I keluar berjimba pada hari Ahad yang indah ini. So entry ni sebab tajuk dah mat salleh habes aku akan bahasakan diriku I lah yer. Mati la grammar tunggang langgang dah lama tak sekolah :p

So begini macam previous entry I've mentioned that I mula kenal Shaklee bila ada sorang akak kat FB I promote pasal produk ni. Then I beli untuk my En.Tunang because dia selalu letih, sakit kepala, tak cukup energy, bla2.. hish biasa la orang tua la katakan dan dia pulak kerja tengah panas berjemur kat site bagai. bahahaha


Awww my En.Tunang dah dedikasikan gambar dia dengan Performance Drink (PD) ni kat FB dia. Satisfied user of course ;-) Nanti lah I buat entry untuk PD ni kalau I rajin :p

Then after dia dah repeat order a few times, terdetik kat hati I why not I join membership and enjoy the benefit of member price kan? (ulang cerita lagi macam previous entry. wakakaka)

After I join membership Shaklee the first product that I try adalah Energizing Soy Protein (ESP).


Macam berjuta perempuan kat dunia ni I memang obses nak cantik. Dan I bukan dilahirkan dengan kulit semulajadi gebu so I kena berusaha la sikit kan. So I ambik ESP ni for skin of course and at the same time I enjoy benefit lain dari benda ni. Well, after a few weeks guna I tahu apa perubahan dia bila I consume ni. Will tell you later about this. I mula jatuh chenta ok dengan ESP ni sama macam En.Tunang jatuh chenta dengan PD dia lah. haha

I bermula dengan ESP, then I try GLA Complex, Chewable Vita-C Plus, Vita-Lea, so on and currently this one :


COLLAGEN POWDER also from Shaklee :-) Kan I dah cakap tadi I obses nak cantik. haha :D

Yes I know korang tak nampak pon kotak tu macam mana. Macam I cakap tadi, I akan share later pasal kelebihan produk. This entry only to explain kenapa I pilih Shaklee dan kenapa I join member macam tajuk je kan. hehe :p

Overall, I memang puas hati dengan apa yang I consume. Heyyy I bukan tak pernah try produk lain ok. Banyakkkk dan the latest one before I terjebak dengan Shaklee ni Aur****te pon I dah try. Kita sendiri as a consumer boleh tau mana produk yang bagus dan mana yang tak untuk diri kita. Tak semua orang sama kan? So no offence for those yang memang consume produk lain tu ;-)

Dan kalau korang mengikuti perkembangan I dari dulu (bajet retis ke apa ni? haha) I memang akan jual produk yang I guna dan I puas hati dengan hasil dia. Macam sebelum ni I jual sheet mask dari My Beauty Diary. Takdelah I nak buat fake story pasal benda ni bagus la itu la ini la padahal I bukan user pon. Sebab customer sekarang bijak, korang tau mana yang testimoni tipu dengan yang original. Betol tak? hehe.. 

Itulah cerita I, agak kelam kabut sikit ye sebab I nak bersiap nak keluar ni. Hopefully ini membantu bagi sesiapa yang belom kenal Shaklee dan masih ragu-ragu lagi nak cuba Shaklee kan.

Dan bagi sesiapa yang berminat nak join membership untuk jadikan sebagai side income or makan sendiri, feel free to contact me yah. Email me fiedaredzuan@gmail.com. Nanti I terangkan kelebihan jadi ahli dan macam mana korang boleh buat side income. Don't worry produk Shaklee memnag bagus. I nampak ramai dah blogger femes dah join member dan mula berniaga barang ni. Ala, rezeki tu ada kat mana-mana. Jangan takut untuk mencuba ok? ;-)

Bye, xoxo.


No comments:

Post a Comment