Wednesday, 10 April 2013

10 Sebab Kenapa Perlu Ada Kereta Sendiri

  1. Tak perlu tunggu teksi tepi jalan. Tadi pergi kerja naik teksi tau tak?! Tunggu 15 minit tepi jalan, peluh meleleh sampai office macam orang tak mandi pagi.
  2. Tak perlu tumpang officemate setiap hari. Setiap hari kena bersiap awal takot kena tinggal. Susah tau nak bajet masa dengan orang lain. Tau bajet masa sendiri je.
  3. Tak perlu stress time nak makan. Nasib baik dah skip makan berat malam-malam. Cuma stress time nak makan tengah hari je sebab tak boleh pergi jauh. Pergi yang dapat dijangkau kaki yang melangkah je.
  4. Tak perlu stress time weekend. Ini memang penting. Asal weekend je meroyan sebab tak tau apa nak buat. Bilik dah la sempit nak mamp lepas tu terkurung pulak kat situ. Dapat keluar pergi Jusco pon dah satu rahmat.
  5. Tak perlu shopping online. Tak prefer sangat shopping baju online sebab tak boleh try. Barang lain ok la..kalau pakaian tak suka sangat.
Ok 5 je dah la. Malas dah nak taip/fikir. Curi masa jap bos takde. Dah masuk minggu ketiga kot takde kereta. Ke dah minggu ke empat? Belom get used lagi. sigh.

No comments:

Post a Comment